H0RiGGiNS focis blogja

Friss topikok

Playmakers - Montee Ball

2012.05.31. 18:09 - Höri

 

Komolyan emberek, mi a probléma  Montee Ballal? Mégiscsak egy közel 2000 yardos futóról beszélünk (12 meccs alatt, nem 16!), aki ahelyett, hogy valamelyik NFL csapat szervezett-csapat-aktivitásán (OTA) venne részt, végzős idényére készül Wisconsinban. Tudjuk, hogy a running backek menekülnek az NFL-be minél előbb, hogy minél kevésbé legyenek lestrapált állapotban profi karrierjük kezdetén. Ball is megkérdezte az underclassmenek tanácsadó bizottságát, hogy érdemes-e jelentezni profinak juniorként, erre ők jövendöltek neki egy 3. körös kiválasztást. Normális? Vagy a tanácsadók a komplett hülyék, vagy az NFL megfigyelők. 39 touchdown sem elég egy első körhöz? Én már azon is csodálkoztam, hogy egy másik wisconsini, John Clay undrafted lett tavaly, de azt ráfogtam a sérülésére és a Ron Dayne-jellegű felépítésre. De Ball nem ilyen, 40 fonttal könnyebb. Nem azt mondom, hogy szélvészgyors, de ha az lenne, akkor se tudna eredményesebb lenni ennél. Btw, Mathieu mellett ő a másik játékos a Heisman döntősök közül, aki 2012-ben is amatőrként játszik majd.

Nem siránkozni akarok azon, hogy Ball maradt, eszem ágában sincs, csupán annyit szeretnék, hogy az ilyen korszakalkotó statisztikákat többre értékeljék, mint 3. kör. Az is igaz, hogy Ballnak olyan arcok blokkoltak, mint Gabe Carimi, Kevin Zeitler, Peter Konz, John Moffitt vagy Ricky Wagner. Utóbbi ősszel is folytatja ezen jó szokását. Ball wisconsinban töltött évei alatt (eredetileg Missouriból való) egyetlen helyen sem volt jobb támadófal, ezt is aláírom. Ekkora faktor ez? Nyilván igen, de szvsz Trent Richardson vagy Marcus Lattimore vagy Arian Foster sem tudott volna ennél többet hozzátenni a sikerhez. 

Pillantsunk rá az NCAA örökranglistájára futott touchdown tekintetében:

Ball 35 meccsen szerzett 55 TD-vel a 13. helyen van jelenleg holtversenyben. Vannak nála hatékonyabbak, Marshall Faulk 31 meccsen 57-et, a '60-as években pedig Steve Owens (Oklahoma) 30 meccsen 56-ot rámolt be. Az éllovas 73 touchdownnal Travis Prentice, 1999-ben végzett az ohio-i Miami egyetemen. Tehát 18 TD kell a végzős Balltól, hogy rekorder legyen. Nem tűnik megoldhatatlannak.

 Tudjátok olyan ő, mint az NBA tripladobó versenyein a Money Ball. Van öt sima labda, majd a végén a színes, ami dupla annyit ér. És ez most nem egy rasszista komment volt a fenti 5 támadófalemberre utalva :)

Montee Ball

Csapat: Wisconsin
Poszt: RB
Kor: Senior
Méret: 5'11", 212 lbs
Statisztikák tavaly: 307 futás, 1923 yard, 33 touchdown, 24 elkapás, 306 yard, 6 touchdown

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr864557670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása