H0RiGGiNS focis blogja

Friss topikok

Playmakers - Tyrann Mathieu aka Honey Badger

2012.05.29. 20:25 - Höri

Mivel a tavalyi szezon legjobb védője (tehát a Chuck Bednarik díjas) a helyén maradt, úgy illik, hogy vele kezdem a sort a labda deffenzív oldaláról.

Azt már sokan megtudták az elmúlt idényben az LSU meccseit nézve, hogy a mézesborz a világ legbátrabb állata (még Jim Harbaugh is hivatkozott rá - Fucu figyelsz?), szóval ideális becenév annak a Mathieunak, aki hasonló séróval dolgozik, mint a Honey Badger.

Az alapszakaszt első helyen záró LSU Tigers legtöbb szerelését bemutató játékosáról van szó, ami cornerback esetében ritkán jó, hiszen általában a sokat szerelő CB azért teszi azt, mert rendre megveri az embere. Mathieu viszont állandóan akcióközelben van, besegít a futás ellen, blitzel, mindent csinál. Nem véletlen volt döntős a Heisman szavazáson, amin igen ritka vendégek a védőjátékosok.

A Patrick Peterson kezdő helyét megöröklő, majd a Cardinals klasszisát eredményekben felülmúló CB társa ugyebár a top10-ben kiválasztott Morris Claiborne volt, egy shutdown corner túloldalán lenni pedig ugyancsak neház ügy, pláne ha a liga legjobbjáról van szó.

Mathieu valahogy mindig magához vonzotta a labdát, a védelemben és a special teamben egyaránt, ha valami káosz alakult ki a pályán és össze-vissza pattogott a labda, biztos, hogy a végén a Honey Badger kezei között kötött ki a játékszer. A legimpresszívebb meccse egyértelműen az Arkansas elleni sorsdöntő SEC derbi volt, ahol egyedül tartotta életben a tigrisek reményeit az első félidőben, ami egy cornerbacktől azért eléggé meglepő dolog.

Persze a visszahordásban sokat lehet extraként hozzáadni a teljesítményhez, Mathieu speciel csak puntokat visz vissza, kirúgást nem, de a szezonnyitón a cover teamben is benne volt és csinált nagy játékokat a West Virginia és az Oregon ellen (két olyan csapat, amelnyek visszahordóit csupán ezen blog olvasásából is ismerni lehet).

Mathieu nem a semmiből érkezett, a new orleansi srác újoncként a Cotton Bowl legjobb védője lett, pedig ott még nem is volt kezdő és az SEC freshman válogatottjába is bekerült 2010-ben. Az említett Texas A&M elleni esemény alkalmával (hello, Tannehill!) 7 szerelés (1 negatív), 2 forced fumble, 1 recovery, 1 INT, 1 sack és egy elütött passz fért bele az idejébe.

Szóval a mézesborz fejlődése töretlen, az eddig leírtak alapján gondolom mindenki azt várja, hogy junior éve után jelentkezik a draftra és top10-ben elviszi valaki akárcsak Petersont és Claiborne-t. Ilyenkor szokták lehűteni a kedélyeket a "draftszakik", akik elmondják, hogy túl kicsi, hogy az NFL-ben kezdő legyen, de mi - eltökélt college futball rajongók - ezen egyelőre csak röhögni tudunk, és várjuk, hogy hány újabb nagy játékkal válaszol Mathieu az őt ért kritikákra. Vagy elmegy és forgat még pár Rihanna-klipet.

Tyrann Mathieu

Csapat: LSU

Poszt: CB

Kor: Junior

Méret: 5'9", 175 lbs

Statisztikák tavaly: 71 szerelés (54 egyéni, 17 assziszt), 1.5 sack, 2 INT, 6.5 TFL, 7 deflekció, 3 QB hit, 6 forced fumble, 5 fumble recovery, 2 punt return TD


MommoHD - A világ legbátrabb állata 

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr654553628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása