Playmakers - David Amerson

2012.07.26. 00:03 - Höri

Vannak olyan játékosok, akik bár a legjobbaknak számítanak a posztjukon, nem valószínű, hogy országos érdeklődéssel számolhatnak az előttünk álló szezonban, mivel csapatuk inkább középszerű, mint jó. David Amerson is ilyen, aki a NC State-ben megpróbál meglepetést okozni és ACC döntőbe kerülni, de az igazán nagy dolgok nem az ő meccseiken fognak történni.

Ennek ellenére mindenképpen érdekes minél több Wolfpack csatára benevezni, mert Amerson olyat nyújtott tavaly, amit nehéz szerencsének, vagy véletlennek nevezni: 13 interceptiont fogott 13 mérkőzés alatt. A Jim Thorpe-díjat viszont így se tudta hazavinni, nem ő lett a legjobb defensive back 2011-ben, de még van ideje ezen változtatni.

A 13 pick önmagáért beszél, nem nagyon kell méltatni Amerson ütemérzékét, helyezkedési képességét, vagy kezei finomságát. Ami nála emellé extraként jön, hogy fizikálisan a legtöbb WR-rel nem csak felveszi a versenyt, de felül is múlja őket. Remek felépítése, magassága, tömege alapján könnyen elképzelhető, hogy a profi világban free safety-ként néz majd rá jópár gárda, így érdemes figyelni, hogy 2012-ben hogyan megy majd neki a szerelés, mennyire megbízható a futás ellen. Egy gyengéje van, az pedig a sebesség, 4.6 körüli 40 yardot saccolnak neki, ami szintén a posztváltás egyik kulcskérdése lesz majd.

A még csak 20 éves cornerback már újoncként 9 meccsen kezdett a North Carolina State-ben, tavaly pedig végigrobotolta az évet, így nincs akadálya, hogy junior éve után otthagyja az iskolát, és profiként folytassa.

David Amerson

7740097[1]_1.jpegCsapat: North Carolina State
Poszt: CB

Kor: junior

Méret: 6'3", 194 lbs

Statisztikák tavaly: 44 szoló szerelés, 15 assziszt, 1.5 negatív yardos, 4 elütött passz, 13 interception, 1 fumble recovery

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr864678290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása