Playmakers - Tavon Austin - A brazilos futball

2012.05.23. 02:26 - Höri

Aki nézte a draft közvetítésünket, talán emlékszik rá, hogy a Patriots vállalhatatlan Tavon Wilson pickje után pár perccel véletlenül zsigerből leaustinoztam a safety-t, mert annyira nem állt számra egy profi futball esemény kapcsán másik Tavon neve.

Ezen incidens kapcsán eszembe jutott, hogy meg kéne néznem újra a Clemson elleni Orange Bowlt, mert anno élőben a félidei sok-vs-kevés állás miatt a garbage time-ot már nem élveztem végig. Aki azt látta, annak könnyen beleéghetett a tudatába Austin neve, szolid 3 touchdownt rakott le az első félidőben, mindegyik klasszis teljesítmény volt.

Austin belső elkapót játszik Dana Holgorsen rendszerében, itt lehet legkönnyebben kihasználni bitang sebességét és irányváltoztató képességét. Az alcím arra utal, hogy nekem róla mindig egy apró, pengés soccerjátékos jut eszembe, főleg mikor nekiáll a bokatörő testcseleivel nagy ívben kikerülni 3-4 védőt. Akkor teljes a metafora mikor a WVU a sárga-kék mezében játszik, és 'Tavinho' félpályáról indulva átszambázik a védők között.

Az látható, hogy minél gyorsabban igyekszik Geno Smith a kezébe adni a labdát, sok reverse, sok hosszú visszahordás fűződik a nevéhez, olyan játékok amikkel könnyű kihasználni erősségeit. A hátránya egy szóval összefoglalható: kicsi. Emiatt kerüli a kontaktot és red zoneban sem fognak rá ívelni, de ez momentán minket nem érdekel, majd a draft előtt lehet elemezni - a lényeg, hogy ritka közönségszórakoztató az, amit csinál. Tavaly ő szerezte a legtöbb all-purpose yardot az első osztályban.

Tavon Austin

Csapat: West Virginia

Poszt: WR

Kor: Senior

Méret: 5'9", 174

Statisztikák tavaly: 101 elkapás, 1186 yard, 8 elkapott touchdown, 1 futott TD, 2 KR TD

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr974532940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apeszos 2012.05.23. 05:30:51

Mint nálunk Banks. Bár ő még Austinnál is kisebb..


süti beállítások módosítása