Quarterback prospectek

2012.06.06. 23:15 - Höri

 Kicsit hosszabb szünet után a legnépszerűbb topikkal jöttem vissza. A leendő franchise QB-k kérdésköre, vagyis az 1. körbe várható irányítók mindig kiemelt figyelmet kapnak a szezon folyamán, így most még, a nyáron nem akarok mélyen belemenni, azt viszont szívesen megteszem, hogy képbe hozom a legesélyesebb jelölteket.

Közülük Logan Thomas-szal a playmaker rovatban külön is foglalkoztam volna, de nincs róla megfelelő highlight video még (ez érthetetlen és elfogadhatatlan egyben!), a többiekről viszont abban a formában nem kívánok megnyilvánulni. Egyrészt azért, mert ezek a srácok nagy részt pro style-ban igyekeznek érvényesülni, annak hájpolása pedig szembe megy a blog fő vezérvonalával, az NCAA népszerűsítésével. Másrészt elképesztően jó elkapók dolgoznak az érintett úriemberek keze alá, az meg nem akkora wasistdas ha egy videó felét Kenny Stills, Jason Justin Hunter, Cobi Hamilton vagy Robert Woods csillogása tölti ki az alapvető alany helyett. Collin Klein esetében ugyebár erről nem volt szó, de ő nem is elit QB prospect, mint az nyilvánvaló. Szaladgálós QB lesz még téma a nyáron, szerintem nem is sokára.

Logan Thomas nem egyszer megkapta az új Cam Newton titulust, elég ránézni, és megtudjuk miért. Nem csodálkoznék, ha underclassmenként is bekiabálnák a hasonlóság és a brutál felépítés miatt az első körbe, és ha így lesz, az további kérdéseket vet fel. 

Hét játékost szedtem most össze, abból 4 végzős, ennél többet pedig nem igen szoktak kihalászni az első körben. Valaki csúszni fog, lehet többen is. Szerintem Landry Jones lesz az egyik, aki borzasztó formában zárta 2011-et, így inkább visszatért a Sooners-hez, pedig nem vagyok benne biztos, hogy ezzel együtt se került volna be Tannehill elé a drafton. Az az igazság, hogy az Oklahoma nagyon sokat köszönhet Blake Bellnek, mint wildcat QB, aki Jones rossz perceiben is vitte előre a csapatot, de ettől persze Lance marad a kezdő, aki az NCAA örökranglistáján is elég jól áll. 91 passzolt touchdownja van egyetemi évei alatt, ezzel 22. all-time, és ha hozzárak egy átlagos szezont 30 TD-vel, máris az 5. helyen találhatja magát. Yardban jobban áll, 18. helyen van 12 379 egységgel, itt a dobogó is elérhető már 3400 yarddal és akkor Graham Harrell lesz szomorú.

Jones tehát nem ma kezdte, és Matt Barkley sem, aki megszabadult Lucktól, így ő lehet a Pac-12 és az egész FBS sztárja, valamint standard 1/1 esélyes. Annyit azért nem tud, mint a Colts választottja, és Woods mellett az év újonca, Marqise Lee volt a másik kezdő WR a Trojans-ben, így van bőven, aki királyt csináljon belőle. Lesz rajta teher gazdagon, mindenki vele lesz elfoglalva vélhetően, de szerintem megbírkózik a feladattal és év végére is megtartja a no1 QB előrejelzést.

Geno Smith részéről ott a Holgorsen-faktor, rengeteg passzal operálnak a WVU-nál, ezt már Austinnál is írtam, így a statisztikák csalókák, VISZONT az idei drafton kiválasztott a Browns egy korábbi Holgorsen legényt, bizonyos Brandon Weedent, akinél Smith kicsivel jobb atléta, és lényegesen fiatalabb. Én látom Smith-ben is a kezdő potenciált, de lehet hogy csak 2. kört ér majd egy újabb, ugyanilyen év. Nyilván a riválisokon is múlik.

A 2. körbe "csúszás" nagy szívfájdalmam volt Brock Osweiler esetében, elég valószínűnek tartom, hogy egy másik kedvencem, Tyler Wilson esetében is megtörténik majd. Az Arkansas - Auburn meccsen figyelt fel a világ Wilsonra még 2010-ben. Ryan Mallett agyrázkódást szenvedett a 2. negyed vége felé, Wilson beállt, passzolt 332 yardot, 4 TD és dobott két picket, így Newtonék nyertek, de elindult a közönség fantáziája is a sráccal kapcsolatban. Nem okozott kezdőként csalódást, ritka megbízható, érett játékot hozott 2011-ben, egy újabb szintre nem tudom lehet-e lépni azok után, hogy Wright, Childs és Joe Adams is távozott. Mondjuk Knile Davis visszatér, így a futás is előtérbe kerülhet, és vehet le terhet egyszerre, nem tudom milyen lesz az Arkansas ősztől, de nézni fogom, az biztos.

A másik két SEC-es srác junior, így "csak mutatóba" vannak itt. Brayt kevésbé ismerem, a zsúfolt menetrendbe a középcsapattá süllyedő, majd onnan ismét felfelé lépkedő Volunteers meccseire nem nagyon neveztem be, de úgy hallottam Bray lehet a következő real-deal, így legközelebb már több időt kell rá(juk) szánni. Főleg ha mindenki egészséges marad, nem úgy, mint 2011-ben. A Da'rick Rogers - Justin Hunter duó simán felveszi a versenyt tehetségben a trójaiak dinamikus duójával.

Aaron Murray-ről én abban a hitben voltam, hogy kicsi, de a nyilván téves wiki és klub honlap számai szerint dzsatta ugyanakkora, mint Barkley, ha pedig a leendő 1/1-essel van valaki egy súlyban, annak nem kell izgulni a méretek miatt. A Georgia a szezon egyik nagy esélyese, tele vannak elit játékossal, és bár Orson Charles nincs már köztük, Murray könnyen a rivaldafénybe kerülhet. A védelmük oltári, van futás Crowell érkezése óta, minden adott egy újabb SEC döntőhöz, csak meg kell nyerni. Matt Stafford után újabb kölyökképű georgiait fogadhat be az NFL tehát, ne zavarjon meg a momentán nem túl erős mérlege Murray-nek, ez a csapat vele együtt csak idénre ért be igazán.

Hiányzó játékosokról, illetve további összehasonlítási alapokról vélemény jöhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr464570438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása