H0RiGGiNS focis blogja

Friss topikok

Playmakers - Collin Klein

2012.05.30. 14:56 - Höri

Előre elnézést kérek a lagymatag zenéért, a felétől már jobb lesz.

Tim Tebow hívek, ide gyűljetek! De csak akkor, ha a futballistát szeretitek, nem pedig a média darlingot.

Megérkezett az első quarterback a blogra, természetesen nem a hétköznapi fajtából. A Tebow párhuzam már alighanem mindenkit rávezetett, hogy Klein sem az akkurátus lézer passzaiból él, viszont nála keményebb feje nem sok irányítónak van, és ha arra van szükség, a linebackernek is nekimegy izomból, nincs benne díva mentalitás.

A nagy különbség, hogy Klein nem szuperhős, nincs csodálatos háttérsztorija (bár azt mindenképp megemlítem, hogy zongorán, hegedűn és mandolinon is játszik óvodás kora óta), nem a napfényes Florida egyik sztárcsapatában játszik, még csak túl sok elit játszótársa sincs, épp ezért hatalmas dolog az, amiket elért a Kansas State színeiben az előző évben.

A kezdő posztot csak az előző évben örökölte meg, és a tavaszi edzőmeccsen mutatott 358 yardja és 5 touchdown-ja már előrevetítette, hogy itt nagy dolog készülődik. 1999 óta nem volt olyan, hogy 7-0-val indítsa a szezont a Wildcats, és ebből 4 győzelem is olyan volt, amin underdogként léptek pályára. Az ötödik héten kerültek be az országos rangsorba, és a végső BCS listán a 8. helyig kúsztak fel, de hiába ért volna ez elvileg BCS Bowlt, a Sugar Bowl és az Orange Bowl versenybizottsága sem kért a nem túl népszerű K-State-ből és rosszabbul végző csapatokat hívott meg az eseményre...

Az első nagy skalp a Miami idegenbeli legyőzése volt a 3. fordulóban, pedig a Hurricanes akkor Buckeyes-veréssel hangolt a találkozóra. Egy héttel később a #15 Baylor kapott ki 36-35-re Kleinéktől, tehát a későbbi Heisman-győztes Robert Griffin III is kevés volt a sikerhez. A 7-0 után az Oklahoma hűtötte le a kedélyeket egy 58-17-es zakót mérve a vadmacskákra, de Klein mentalitását mutatja, hogy a következő héten karriercsúcsot passzolt az Oklahoma State ellen (45-52-es vereség), majd a Texas A&M elleni 4 (!) hosszabbításos meccsen is megjavította saját csúcsát, ami meghozta a 8. győzelmet. Nem mellesleg az Aggies ellen 5 touchdownt futott. A végső mérleg 10-2 lett, a Cotton Bowlon egy másik top10-es csapat, az Arkansas múlta felül Bill Snyder legénységét, de már arra sem számított senki, hogy idáig eljut a manhattani csapat.

2012-ben Collin Klein már nagy névként lép pályára az NCAA-ben, kiszolgálószemélyzete közül John Hubert (RB) és a tavaly még újonc, Tyler Lockett (WR) is továbbra is jelen lesz, akárcsak a védelemben Arthur Brown (az Eagles rookie, Bryce Brown testvére), aki jó eséllyel indul a legjobb linebacker címért. Klein egyébként a csapat fullback-jével, valamint saját öccsével él egy lakásban a campus-ban, utóbbi defensive endet játszik.

Aki tehát sallangmentes keménységét, egyben ötletes támadójátékot, Tebow-utánérzést (jump pass meg minden) szeretne látni, az bátran keresse a K-State meccseit, mert hogy idén se fogják könnyen megadni magukat a bajnoki cím várományosai előtt, az fix. Collin Klein pedig már beállította a QB által futott legtöbb TD rekordját egy szezonban, de ha nem tetszik neki a holtverseny Ricky Dobbs-szal (Navy), akár be is előzheti egy jó idénnyel.

Collin Klein

Csapat: Kansas State

Poszt: QB

Kor: Senior

Méret: 6'5", 226 lbs

Statisztikák tavaly: passz: 161/281, 1918 yard, 13 TD, 6 INT, 317 futás, 1141 yard, 27 touchdown

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr924555159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása