H0RiGGiNS focis blogja

Friss topikok

Playmakers - Sammy Watkins

2012.05.23. 19:58 - Höri

 

Ha be lehetne jelentkezni az NFL draftra 1 év NCAA karrier után, Sammy Watkins már első körös játékos lenne, pedig csak június 14-én lesz 19 éves!

A floridai Fort Myers-ből induló tehetség már true freshmanként, néhány hónappal a középiskola elvégzése után a liga legnagyobb sztárjátékosai közé emelkedett, és az All-American csapatba is beszavazták. Korábban ilyenre csak a legendás Herschel Walker és a jól ismert Adrian Peterson volt képes, hogy true freshmanként a legjobbnak ítéltessen a posztján.

Watkins fizikálisan is NFL-kész, emellé olyan atletikussággal bír, hogy minden meccsen a kezébe nyomtak pár labdát, hadd fusson vele, és visszahordásból is eljutott touchdownig. Ami sugárzik róla, az a könnyedség, ezért is élmény nézni a játékát, mert nem görcsöl, természetes és letisztult a játéka. Hány és hány olyan prospect ismertetők olvashattunk a WR-ek között, akinek meg kell tanulni elszakadni/route-ot futni/megbízhatóbbá tenni a kezét. Watkins ezen már túl van, ezért is kiemelkedő tehetség a korosztályában és ezért tudott újoncként olyan játékot hozni, amit fent is látni.

Essen néhány szó a Clemson offense-ről is, hiszen igen ritka és nagyszerű dolog ha egy csapatban egyszerre játszik 2 leendő NFL WR, egy TE, egy RB és egy QB. Ebből Dwayne Allen már nem lesz jelen 2012-ben, de a többiek (DeAndre Hopkins, Wayne Ellington, Tajh Boyd) igen, kiegészülve Watkins-szal egy külön kategóriát jelenthetnek a szezonban, főleg a kiváló OC, Chad Morris-nak köszönhetően illetve az se mindegy, hogy a főedző, Dabo Swinney is elkapó volt annak idején.

Ennek azért van jelentősége, mert Watkins-nak nem kell one-man-show-t csinálni. Nem teheti meg egyetlen csapat sem, hogy csak rá figyel, vagy csak a passzra figyel. Így Sammy is hasonlóan nagy területen játszhat, mint újoncként. Félelmetes belegondolni, hogy egy év rutinnal vajon tud-e még fejlődni. Valószínűleg igen.

Sammy Watkins

Csapat: Clemson

Poszt: WR

Kor: Sophomore

Méret: 6'1", 200 lbs

Statisztikák tavaly: 82 elkapás, 1219 yard, 12 touchdown, 1 KR TD

A bejegyzés trackback címe:

https://rigginsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr354542385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása